Kategorier
Den tredje sfären Magins röda färg Profetian

Den tredje Sfären får nya kläder

Att skapa bra bokomslag är svårt. Att skriva är lätt.

gamla_omslaget_png
Profetian omslag version 1

Min första bok – Profetian skrev jag under ett års tid. Stilen är grimdark fantasy – brutal fantasy. Profetian är första boken i en serie om fyra inom Den Tredje Sfären som utspelas i Mesopotamien  för fyratusen år sedan.
Stefan hjälpte mig med ett omslag på ett tatuerat bröst. Därefter ordnade jag publicering via Publit och hade en mycket trevligt releasefest den 25 november förra året.  Sedan borde jag egentligen fokuserat på att sälja boken, men den var del ett av fyra. Borde jag inte erbjuda mina läsare fortsättningen också?

Sagt och gjort. Under våren i år skrev jag ihop del två – ”Magins röda band”  och av bara farten började jag på del tre – ”De Dödas Väg”.  Då tog jag en paus och började se på att försöka få ihop böckerna även visuellt till en enhet. Det första omslaget var intressant, men inte säljande inom sin genre. Jag läste igenom den några gånger, kände att den behövde kompletteras på flera plan och plötsligt var Profetian 50 sidor tjockare. Version två var även mer flerdimensionell och brutal. Nu funkade inte omslaget alls.

Jag letade efter omslagsartister under någon vecka och fastnade för IndieDesignz i USA. Hon har gjort många bokomslag och jobbar med fria bilder som hon modifierar. Vettiga priser. Sagt och gjort. Jag kontaktade Dafeenah på Indiesignz och vi tog tillsammans fram ett nytt omslag som jag är nöjd med, förutom en sak. Den saknade scankod på baksidan.

audio
Profetian – omslag av IndieDesignz

I april så tog jag en promenad i Uppsala och idén till ”Fru Joredals knarkfabrik” dundrade in i mitt huvud. Fem månader senare så är den nu klar för slutredigering och produktion. Medan den mognar så är det dags att ta tag i de andra böckerna så att de får nya kläder. I samma stil. Jag har kontaktat IndieDesignz och hon skall ta tag i det. Scankod på baksidan av ”Profetian” och ett helt nytt omslag i samma stuk till ”Magins röda band”.

Då kan jag äntligen publicera Profetian och Magins röda band, med ett gemensamt bildspråk.

Det kanske är dags att sluta skriva och börja sälja?

( Ehhhh – åtminstone några veckor. Både ”Kapten Karlssons Bordell” och ”De Dödas Väg” pockar på uppmärksamhet…. )

[sgmb id=”1″]