Om författaren

christer_160528Hej!
Vill du veta mera om mig – kul!

Först och främst: Jag är nog lite galen.

Jag gillar att hitta på nya saker. Nya projekt och spännande utmaningar.  Företag. Världar. Snickeriprojekt. Sömnad. Böcker.

Det är tur att jag har en förstående och underbar familj som stöttar mig. Ibland undrar dock även de vad jag egentligen håller på med.

Jag har en Master i datavetenskap i botten och jobbar just nu  på Uppsala universitet som verksamhetsutvecklare på IT-avdelningen, men jag har inte alltid jobbat inom IT. Fram till 2004 var jag vd, marknadschef och tekniker inom olika IT bolag men sedan sadlade jag om ett tag.

Under några år jobbade jag som marknadschef med att ta fram ett nytt sadelkoncept för att förbättra ergonomin och hälsan för alla våra 100 000 hästar i Sverige. Det var väldigt kul  och utmanande.

Några år senare hittar du mig i Kina, närmare bestämt i Xiamen där jag och en kompis driver en fabrik för att tillverka gravstenar som vi sedan säljer i Sverige. 90% av all sten i världen hamnar nämligen i Xiamen.
Inte illa.

Efter 2010 hittar du mig på Uppsala universitet där jag hjälper drygt 2000 forskare att forska inom bland annat cancer, Parkinsson och mycket, mycket mera.

Samtidigt skriver jag böcker närhelst jag kan. Hittills har det blivit fem, men fler pockar på uppmärksamhet.

Det känns väldigt bra.