Kategorier
Okategoriserade

Fem dagar utan mobil: Dag 3 : Min mobil – vilken mobil?

Nu på tredje dagen så har jag faktiskt ofta glömt bort att jag har en mobil i fickan. Till min förvåning märker jag att det går att leva ett liv utan mobil. Det funkar inte utan problem, men bättre än jag hade trott.

Talspråk

Det går att umgås utan mobil. Man kan prata med varandra, vilket faktiskt är är otroligt underhållande. När man jämför vad folk säger och det som deras ansikten samtidigt uppvisar finns det ofta en spännande diskrepans som man kan fundera över ett tag:

”Men gudars! Har du gjort den där efterrätten alldeles själv?” säger hon med emfas och tar en tugga av bullen jag tillverkat. Samtidigt visar hennes ansikte upp kräkkänslor och ett visst illamående över sörjan jag serverat.
Sådant är det svårt att få till i ett sms!

Vidröring

Att röra vid varandra är väldigt underskattat. I Japan så har unga människor tappat bort denna kunskap. Istället spelar de alldeles för mycket dataspel och chattar med sina kompisar. Unga killar tycker det är jobbigt med flickvänner eftersom de bara stör dem när de spelar spel. Istället kan man hyra in kvinnor och män som umgås med dig under en timme eller två. Kanske håller hand eller smeker dig på axeln. Absolut inget sex eller sånt, det är alldeles för kladdigt.

Har du rört vid någon idag? Det är en alldeles speciell känsla att röra en annan människa. Undvik dock att beröra vem som helst på stan. Det kan innebära att du blir otrevligt mottagen om du går och smeker någon i tunnelbanan eller i bussen. Undvik också att beröra de erotiska delarna på dig själv eller andra om inte konsensus föreligger och ni inte stör någon annan.

Men dina nära och kära behöver en kram eller en vidröring minst en gång om dagen. Och även du själv, tro det eller ej.  Det är testat och bevisat att människor som vidrör varandra mår bättre. Saknar du någon att röra, skaffa en katt. De djuren gillar definitivt beröring.

Aktivera dig

istället för att ha tråkigt kan man också aktivera sig genom att göra något; knyppla något, måla en tavla, springa ett lopp eller kanske laga lite läckert käk. Det finns inga gränser för vad man kan göra när man har tråkigt. Bara din egen fantasi som vi diskuterade igår.

Använd den.