Kategorier
Fru Joredals knarkfabrik skrivande

Karaktärputsning

Har korrekturläst för n’te gången Fru Joredals knarkfabrik och hittade några avsnitt där Sigurd verkade agera utanför sin komfortzon.  Han har ju vissa problem med beröring och intimitet och bara tanken att han frivilligt skulle kunna röra en annan människa vore honom främmande. Men i dessa avsnitt verkligen rör han en annan individ! Frivilligt!

Jag var tvungen att skriva om hela avsnittet. Nu beter han sig som den skadade personlighet som han är och efter sina egna förutsättningar. Det är intressant själva processen med finputsningen av karaktärerna och hur de agerar. I början var jag mest intresserad av grovhandlingen men nu är det mest spännande att verkligen fundera igenom hur varje personlighet skulle bete sig i de situationer jag så okänsligt försatt dem i. Kommer hen att göra si eller så? Jag trodde att jag var färdig med manuset men har insett att jag nog kan putsa på det en bra stund till. Eller åtminstone tills jag fått kontakt med en redaktör som säger åt mig att nu duger det.

För själv blir jag nog aldrig nöjd.