Kategorier
Crippes betraktelser

Livet är som en resa

13 september

Åh gud, den här titeln var verkligen inte bra. Lite ”cringeaktig” rent av.
Vad jag tänkte mig är att vi ofta gör upp planer för vart vi vill gå men vi har inga förberedelser för hur vi ska agera när det oväntade inträffar. För livet är inte förutsägbart. Det händer saker. Man blir arbetslös. Man får barn, man tröttnar på ett jobb, plats eller partner. Livet är sådant och det går inte att planera för alla oväntade händelser.
(Det är därför de heter oväntade…)

Istället gäller det att ha en plan (grov sådan) men leva i nuet. Njut av dagen, kvällen och natten och sug ut varje ögonblick från det. För imorgon finns den inte. Men då är det en ny dag att leva i och sedan nästa.

Livet går ut på att leva i det, inte att vänta på att du når målet. För när du väl når målet så finns det alltid nya mål. medan livet och dagarna försvunnit. Jag är inget föredöme på något vis. Jag har alltid levt med en fot i framtiden och den andra i vardagen. Men det är svårt att balansera så i längden och man missar så mycket under tiden.
Gör inte som jag.

Livet är som en resa och jag föredrar att se det som att man är kapten på ett skepp som ska till en liten ö någonstans där precis allt som du vill uppnå finns. Du sätter ut kursen, kortaste rutten såklart men efter ett tag kommer du fram till ett grund. Du kan åka runt grundet babord eller styvbord. Välj något av vägarna, styr och sätt fart. efter ett tag får du stiltje och ligger still flera veckor innan vinden blåser på . Sedan når du en serie öar, men det är inte rätt öar, så du behöver ändra kurs igen. Därefter tar vattnet slut så du måste lägga ankar vid en okänd ö och ge dig in för att hitta en bäck med sötvatten.

Så är livet. Oförutsägbart men också spännande och utmanande. För varje utmaning blir du och din partner starkare, kunnigare och mer erfarna och så småningom når ni målet.
Då inser ni att målet är inte slutet på resan.

Resan är målet.

Resan är livet.


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa