Kategorier
husbil Husbil 2024

Skäms i kassan!

31 juli

Den fridfulla morgonen här på CITTIs parkering i Flensburg bröts av det morrande ljudet från ett flertal Briggs&Strattons gräsklipparmotorer på högvarv. Yrvaket satte jag mig skrämt upp och slog självklart huvudet i skåpet ovanför sängen. Medan jag svor över morgontidiga gräsklipparmarodörer och gnuggade min ömma skalle slängde jag ett öga på klockan. Det var faktiskt inte så tidigt, även om Reancy fortfarande fridfullt snarkade i sin säng. 

Idag var det spritshoppingdax. Vi har fått en lista på vad som ska köpas in till Sallys trettioårskalas och sedan vill jag ha currywurst och ännu mer korv medan Reancy har sina prioriteter…

Inne på CITTI är det faktiskt relativt lugnt så vi kör fullt ös utan att bry oss om de andra shopparna. Efter en tuff runda är vagnen överlastad med kartonger, backar, flaskor och korv och väger säkert ett halvt ton. Golvet knakar under den och andra shoppare tar med glasartade ögon omvägar runt oss för att inte bli ihjälslagna om vagnen skulle välta. Kryssande mellan taklamporna för att inte riva ned dem styr jag fram mot utgången medan Reancy viftar undan pensionärer och barnfamiljer framför mig likt en curlingspelare gör rent framför den kastade stenen.

Väl framme i kassan visar jag fram mitt formulär för att slippa pantavgifterna samt mitt körkort. Kassörskan slötittar lite på körkortet innan hon rycker till och ett leende sprider sig över hennes ansikte. Hon håller handen för munnen, lutar sig till din granne och säger något varefter hennes kollega också har svårt att hålla dig för skratt. Jag inser nu att de garvar åt mig och troligtvis åt mitt efternamn. Rindebratt är ju väldigt lika rinderbraten som jag berättat om förut.
Först blir jag extremt kränkt, känner mig förminskad och ger henne mitt onda öga. Men sedan när vi betalt och packat in allt i bilen diskuterar vi händelsen och är nog överens om att vi nog skulle agera liknande. Tänk om någon kommer fram och presenterar sig som mister Otto Entrecôte, herr Sven Potatismos eller fröken Ulla Köttfärsgratäng? Vi skulle nog också fnittra åt det.

Så var det dax – in i Danmark! Välkommen smørrebrød, pils och fria sandstränder!

I Danmark härskade för övrigt också majsen. Varenda åkerplätt i Tyskland var antingen full med majs eller druvrankor, i Nederländerna majs, blommor eller haschplantor och i Danmark odlas antingen majs eller ingenting.

Ger kanske EU extra bidrag för majsodling eller är det helt enkelt väldigt lönsamt att odla majs? Kanske tillverkas det majsolja?

En annan sak som alla resenärer i Euroland måste tänka på: växla in så du har minst 30 Euro, lika mycket i 50c mynt samt minst 200€ i sedlar.  Det behövs för alla automater, caféer, duschar, electricitetsautomater, ställplatsmaskiner samt langare som du kommer stöta på. 

Vi har bokat in oss på Marsk camping som ligger nära Rømø, en ö med en fantastisk sandstrand där vi var förra året och man kan köra bil flera kilometer på sanden. Marsk camping är den mest spatiösa, lyxiga ställplatsen jag varit på. Vi har en stor yta med  en träterass framför en pytteliten sjö/ pöl (som i och för sig är totalt igenvuxen). Det fläktar härligt från havet och vi solar i våra stolar med skumpa, ost, fikonmarmelad och melon.  Det är väldigt synd om oss just nu.

Utrymmena för gråvatten och toatömning är enorma och det finns till och med två tvättplatser för husbilar. Allt betalas via ett plastkort man fick när vi checkade in. Tvättmaskiner finns och som vi kommer behöva utnyttja. Stora duschar, superfin restaurang, mm.

Och hyran är bara 285 spänn per dygn!

#StällplatsNirvana!

Vill du läsa mera? Kolla in min webshop!


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa