Kategorier
husbil Husbil 2024

Överdos, och husbilsnirvana

29 juli

Jag glömde nämna att vi tillagade den konstiga maträtten vi köpte häromdagen igår kväll. Den såg ut som en bläckfisk i rulle, men när vi tillagat paketet var det något helt annat. Det visade sig vara strimlad ost inrullad i smördeg. Supersmarrigt och väldigt kalorifattigt …

Vi hade tänkt att vara kvar på campingen vid havet och undersöka kuststaden Harlingen lite mer i detalj. Men så vaknade vi imorse, kollade ut på kanalerna som omgärdade campingen och insåg att vi hade fått nog. Vi hade fått en överdos av gulliga kanaler, svanar, broar och nederländska hus. Tanken på ännu en träsko, broöppning eller blomsterprakt fick våra magar att vända sig ut och in.
”Jag tyar inte längre”, sa Reancy.
Jag nickade instämmande.
”Det har gått för långt. Vi måste på avvänjning”, sa jag. 
Vad är då den bästa kuren för en avvänjning? Förutom det traditionella med att vara inlåst i ett rum, kräkas, se syner och klättra på väggarna?
Shopping såklart!

Vi drog upp våra stödben, slängde in möblemanget, körde ut genom campingen med våra långfingrar uppsträckta i unisont trots och valde vägen mot tyska gränsen. För att visa vårt förakt för gulligheten vi plågats med spelade vi Sex pistols på radion och Reancy färgade håret lila. Tyvärr hade vi ingen tatueringspistol så vi ritade lite fula tatueringar på armarna över myggbetten, satte en o-ring genom näsan och mörkt smink tunt ögonen.

Vårt mål var Obelink, världens största husbils och husvagns affär. Hypershopping.
Husbilsnirvana.

Efter knappt fyra timmar anlände vi och trängde in oss bland 150 andra husbilar på den gigantiska Husbilsparkeringen. Sedan äntrade vi huset och påbörjade vår avvänjning. Jag vill inte gå in i detalj med vilka syner vi såg, vilka stolar vi satt i, vilken minitoalett Reancy gick i spinn över, eller hur tältet på släpvagnen fångade vår fantasi. Det gigantiska tältet kommer inte över mina läppar. Jag kommer överhuvudtaget inte nämna de upphetsande tallrikarna i kopierad keramik eller glasshållarna i svart gummi. Bara tanken får min mun att salivera.

Nog är att nämna att efter fyra timmars husbilsnirvana lämnade vi den gigantiska byggnaden i andra änden, med en full vagn lastad till bredden med bra-att-ha-saker, nu fullständigt avvanda från kanaler, blommor och gulliga hus. Nej, nu är det annat som lockar.

Vi har korsat gränsen in till Tyskland och stannat över natten i den lilla staden Bad Bentheim. Vi har en plan:

Imorgon far vi in till Hamburg och gör staden osäker.

PS: Ytterligare en skada på husbilen har uppstått. Vi upptäckte precis att glaset på badrumsskåpet har spruckit. Antagligen glömde vi att stänga och låsa dörren så den har slagit i något och spruckit.
Det blir dyrt… DS

Vill du läsa mera? Kolla in min webshop!


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa