Kategorier
husbil Husbil 2024

Spyor, Shopping och Skyfall

12 juli

Natten har varit jobbig. Regnet och blåsten har piskat vårt lilla hem och Reancy har hostat och haft uppstötningar hela natten. Kanske var det falafeln, måhända något annat. Nu på morgonen ligger hon blek och med ringar under ögonen och bläddrar på sin mobil.

Vi har också fått en ny kompis i bilen – en liten dromedar som knackade på dörren när vi stod på piren under stora bältbron. Han ville vara tillsammans med sina kompisar och nu håller de koll på vädret och vart vi ska åka.

Första målet för dagen är Flensburg med sin gränsshopping, så efter lite frukost drar vi igång motorn och puttrar vidare. Söderut!

CITI-park är sig likt men ändå inte. Vi upptäcker supersmarriga och krispiga pizzaslicar (en slice räcker för en hel måltid), att det finns en våning till ovanför all sprit samt att det står en totalt onödig maskin som skalar en ananas och gör ett hål i mitten. Självklart testar jag den. (Ananasen var rätt god faktiskt).

Som matsäck köper vi på oss god tysk korv samt diverse drycker med alkohol i. Kan vara bra att ha!

När vi ska åka därifrån snurrar det till rejält i huvudet mitt, jag blir alldeles matt och måste hålla i Reancy för att inte ramla omkull. Blodsockerfall, uttorkning, trötthet – en dålig cocktail. Det blev inte mycket sömn i natt och sedan har jag varit dålig på att dricka vatten. Vi beslutar oss därför att bara åka en kortare sträcka idag istället, så vi drar ut mot kusten till en lite stad som heter Tönning med avsikt att stanna där över natten. Den ligger knappt tio mil från Flensburg. Men nu öppnar sig skyarna, regnet forsar ner (igen) och husbilen flyter som en kork ovanpå vattnet på vägen så jag skulle egentligen behöva ett roder för att styra. Jag kör långsamt. Lyckligtvis håller våra smådjur ordning på vägen åt oss.

I Tönning finns det bara sunkiga ställplatser och regnet öser fortfarande ned. Reancy ger mig en blick, jag tittar tillbaka. Vi är båda trötta på vädret, sunkiga ställplatser och att inte kunna sitta utanför bilen.

”Ni skiter vi i det här – nu drar vi till solen.”
Jag vet inte om det är hon eller jag som säger det, men sagt och gjort. in i bilen, upp med ankaret och pelle i botten. Söderut!
Tröttheten och yrseln botas med kolsyrat vatten och godiset som vi köpte i Linköping. Nu jäklar är det sockerrush. Full fart framåt!

Förbi Hamburg – En regnig håla! Söderut!

Förbi Bremen – Har vi sett förut. Söderut!

Strax söder om Bremen blir det kolsvart men Reancy lyckas hitta en parkeringsplats vid ett slott, så strax före midnatt backar vi in bilen under ett träd, stänger av motorn och sträcker på ryggen. 50 mil söderut idag. Imorgon fortsätter vi mot Köln och Koblenz. Enligt SMHI är det fint väder där och tydligen ska det även finnas vingårdar, gamla slott och annat skoj där.

Jag kan knappt vänta.

Kram på er!


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.