Kategorier
Crippes betraktelser

Jag hatar att flytta

13 oktober

Och ändå utsätter jag mig för det om och om igen. Nu är det dags igen. Om knappt tre månader ska vi flytta igen. Det var bara drygt ett år sedan sist och då mådde jag skit ett halvår efteråt.

Vi träffade några gamla vänner idag i Gysinge strax innan vi skulle åka därifrån. De flyttade in i sitt hus 1991. Och bor fortfarande kvar där! Huset är avbetalt så de bor nästan gratis. Under samma period har jag och Hustrun flyttat tre gånger, snart fyra. Varför utsätter vi oss för detta? Är vi masochister eller bara korkade?

Det är förvisso kul att upptäcka nya saker men flyttar är nog det värsta som finns. Att packa ihop alla grejer i små bruna förhatliga kartonger som man sedan staplar på varandra så att man inte kan röra sig i lägenheten. Därefter släpar man ut kartongerna in i den nya lägenheten så att man inte kan röra sig där heller. Som grädde på moset passar de gamla möblerna inte in i den nya lägenheten så det blir trångt som f*n och man får gå sidledes för att ta sig fram från sovrummet till köket. I tillägg går Hustruns porslin sönder i flytten och TVn är det någon som tappar så alla pixlar i nedre högra hörnet slutar fungera.

På den stora flyttardagen vet jag att någon av hissarna kommer sluta fungera, och dessutom kommer dagiset på bottenvåningen säkert ha någon form av evenemang så att alla föräldrar parkerar sina bilar framför vår entre. Därmed får vi släpa alla de bruna förhatliga kartongerna genom den djupa snön som såklart föll just denna dag, med underkylt regn under så att vi alla halkar och vrickar våra ben.

Slutligen som den yttersta förnedringen kommer Uppsalahems inspektör klaga på alla osynliga små skruvhål som jag mödosamt spacklat igen och målat i exakt samma nyans som tidigare.
”Om man ställer sig i motljus och kikar längs väggen så syns det att de är reparerade” kommer hen att säga och le opålitligt som hen gjorde förra gången. ”Det kostar 5000 om ni inte åtgärdar det.” Så går hen vidare till nästa rum och hittar något minimalt att klaga på där för ytterligare några tusen kronor i straffavgift.

Fy vad jag hatar att flytta.


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa