Kategorier
Crippes betraktelser

Våga Vara Katt

15 oktober

Som jag skrev om igår så blir det lätt att man stressar upp sig. Finns det inga deadlines (dödlinjer?) till exempel så skapar man några:
”Va? Är jag ledig vecka 47? Då bokar jag in en massa saker!”
Eller också stressar man varje dag för att hinna på sekunden till något möte (det där mötet där alla kom insläntrande fem minuter sent) eller också förbereder man sig genom att läsa in allt material samt kompletterande material till något annan möte och det visar sig att ingen annan ens öppnat bilagorna i inbjudan.
Hur ska vi kunna stressa ner? Finns det någon lösning?

Våga Vara Katt (VVK).

Katter gör precis som de vill. Vill de ligga på rygg, kurra och titta slött upp i taket – så gör dom det.
Klösa i den fina soffan från dyra butiken så att tyget får formen av urkokt spagetti? Check!
Gnaga på påsar med metallfolie i förhoppningen att innehållet antingen är crunchy ostbågar eller kattmat? Med följden att innehållet rinner ut på köksgolvet? Check!
Spy på köksgolvet på natten så att matte eller husse ramlar och börjar svära på finska? Självklart. Så ofta det går.
Sprätta ut bajset från kattlådan så att det hamnar i husses skor som lämpligt står parkerade bredvid? Jajemen, fast det kräver idog träning.
Lapa sol vid köksfönstret och glo ner på de korkade hundarna tre våningar ner? Yupp!
Lägg dig på husses tangentbord så fort han är stressad och måste få iväg någon rapport till sin chef? Ahum!

Nu finns det några viktiga skillnader mellan en människa och en katt som det kan vara bra att känna till innan man Vågar Vara Katt:

  • Katter har päls och klarar av att ligga i snön flera timmar.
  • Att slicka sig själv i rumpan med tungan kan vara knepigt för en människa, men förtvivla inte – det är bara att träna.
  • Även om kattmat ser fantastiskt smarrigt ut så smakar det som om man just slickat sig i rumpan innan man käkar. Bör därför undvikas.
  • Att krypa ner i en papperskasse eller kartong kan verka lockande men om du inte är en van atlet kan du fastna. Det kan leda till en ambulansfärd till sjukhuset i din kartong. Det kan vara pinsamt, vilket du såklart struntar i, eftersom du är katt.

Men så finnas det andra saker som jag verkligen rekommenderar:

  • Ligga på rygg och kurra samtidigt som du slött stirrar upp i taket. Gör det gärna i korridoren utanför dina kollegors arbetsrum så de måste kliva över dig.
  • Ligga och kloa mot din partners rygg samtidigt som du kurrar så högt du kan.
  • Kasta dig på mage framför din partners fötter när hen är på väg till toaletten för sitt morgonkissande. Med lite tur ramlar hen och då ska du genast stryka dig mot hens ömma höft samtidigt som du kurrar så högt du kan i hens öra.
  • Mycket hänger på att kurrandet är tillräckligt högt så att det dränker eventuella protester från ditt offer din partner. Så träna på!
  • Om chefen vill ha ett allvarligt samtal med dig så ska du självklart gå med på det. Väl ensamma kan du börja slicka hens nacke samtidigt som du … ja du vet … kurrar.
    Fungerar klockrent varje gång.

Ja, att Våga Vara Katt kräver sin man eller kvinna men när du väl behärskat teknikerna så kommer du uppleva en helt ny dimension i ditt samliv med helt andra dialoger och invektiv än du är van vid.

Lycka till!



Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa