Kategorier
Crippes betraktelser

Halloweenstress

14 oktober

Jag har ju fått för mig att jag ska släppa ”Kadavret” på Halloween. Jamen det är ju en skräckis, med massor av odöda, skumma professorer och ond bråd död. Perfekt på Halloween. Men ju mer jag försöker göra upp planer, desto fler frågor dyker upp.

Idag åkte vi runt till de bokhandlare jag tänkte skulle kunna vara intressanta. Det gick inget vidare. Antingen var inte chefen på plats, butiken var inte öppen eller också hade de inte plats för releasefest i butiken..
”Ring xxx, hen kanske kan hjälpa till!”
”Mejla yyy, hen jobbar hemifrån den här veckan!”
Jobbar inga människor längre på plats längre? Kan man inte få prata med en riktig fysisk människa utan kommer vi för all framtid enbart kommunicera via email och chat? Det går ju knappt att ringa någon heller. Så var ska jag vara på lanseringen?

Sedan är det ju det här med lansering. Jag har lanserat en enda bok tidigare; Min förstfödde: Profetian. Ska jag verkligen ha en releasefest? För bok nummer sex i ordningen? Jag kanske bara ska släppa den på nätet?

Så är det här med upplaga. Hur många böcker kommer jag behöva trycka upp? Hur många kommer jag att sälja? Tryckkostnaderna har gått upp senaste åren så nu blir man pank bara på att beställa ett fåtal böcker. För att få ner priset behöver man beställa minst 500 ex. Men jag har redan 200 exemplar av andra böcker i min ömma mors förråd som jag inte lyckats sälja än. 500 exemplar tar upp mycket plats och vi ska ju flytta också. Var ska jag lagra 500 böcker?
Så då får jag väl köpa in en liten upplaga istället? Men då blir varje bok så dyr att ingen har råd att köpa den…

Halloween inträffar ju den sista oktober. I år innebär det att den inträffar på en torsdag. Ska jag lansera boken före, på eller efter Halloween? Vad är bäst?

Dagarna går utan att jag får klarhet och snart är det försent att beställa några böcker om de ska vara framme före helgen.

Det är tufft att vara egenutgivare …



Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa