Kategorier
Crippes betraktelser

In sprititu sanctis

6 oktober

Idag fyllde Hasse år så vi har varit på fest. När jag skriver detta är klockan 01:07 på natten och alkoholhalten i min kropp är betydligt över de tillåtna gränserna för att köra bil. Som de laglydiga medborgare vi är har vi självklart gått hem från festen, så jag är inte bara berusad, jag har skavsår också…

Vi har fått god mat, god sprit och fantastiskt sällskap. Jag fann mig mot småtimmarna på dansgolvet som man ensam dansandes med än den ena kvinnan efter den andra. För det är ofta så att vi män har det svårt att dansa. Vet inte varför, kanske vi skäms för att röra kroppen eller är oroliga för att göra bort oss. En intressant iakttagelse är att kvinnor generellt sett inte har samma begränsningar, utan gärna befolkar dansgolvet. Varför vet jag inte. En av dessa skillnader mellan män och kvinnor som gör samlivet så intressant.

Dans är en fantastisk upplevelse. Att tillsammans med en partner få utforska rytm, sensualitet och närhet är fantastiskt. Jag är ingen hejare på att dansa men jag har viss taktkänsla och tror jag kan röra mig någorlunda i takt med musiken och det räcker ofta långt. Det var trevligt ikväll och jag var flitigt uppvaktad så nu när jag skriver detta har jag träningsvärk över hela kroppen. Vem kunde tro att dans är så ansträngande? Jag misstänker att dans nog är en av de bästa träningsformerna gud uppfann åt oss dödliga.

Nu snurrar tangentbordet och likt en annan kväll får jag nog ta hjälp av såväl väggar som golv innan sängens underbara mjukhet omfamnar min kropp.

Godnatt alla. Vi ses imorgon.


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa