Kategorier
Crippes betraktelser

Åsnans val

4 oktober

Efter en sömnlös natt vaknar vi till en strålande dag här i Uppsala. Solen skiner och fåglarna kvittrar ( säkert någonstans ). Idag är valdag. Glöm USA valet den 5 november eller valet till Eu för några veckor sedan. Det här är mycket viktigare. betydligt värre till och med än ”Aftonbladet eller Expressen”, Hasse och Tages sketch från 1967 där Gösta Ekman inte kan besluta sig vilken tidning han ska ha.

Men vi har bestämt oss.
Det blir flytt till Botvidsgatan. Den gata vi svurit att aldrig flytta till. Gatan med de fula lägenheterna. Med layout och inredning från 1957.
Vad har vi gjort? Har vi kastat bort vår framtid. Vårt välbefinnande? Kommer vi vakna varje morgon och må illa när vi beskådar den fula grå tapeten i hallen? Kommer vi att svära över det trånga garaget? Den långsamma spisen?

Eller kommer vi känna en frihet över att inte vara låst till en lägenhet? Att kunna utforska världen utan att lägga alla pengar på en fyra i Luthagen?

Tiden får utvisa allt detta. Det enda vi kan vara säkra på är att det blir en förändring. Flytten sker dessutom i Januari, när det är som kallast. Vi kommer behöva hjälp.
Mycket hjälp.


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa