Kategorier
Crippes betraktelser

Saker man absolut inte får glömma bort

1 oktober

Det finns ett antal saker, händelser, datum eller aktiviteter som man absolut inte får glömma bort.
Exempel på sådant är:
Bilbesiktningen (tänk om man får körförbud!),
Happy Hour på krogen (Spriten är dyr nog som den är),
Bröllopsdagen (om man har en sådan),
Julaftonen ( vad tror du barnen skulle säga om tomten inte kom? ),
Första semesterdagen (tänk om man glömmer bort hela semestern?), samt den kanske viktigaste dagen på hela året:
Din partners födelsedag!

Errm, ja så idag fyller min kära Hustru år och …

Imorse var jag nog rätt trött i kolan. Jag vet ju att hon fyller år idag, jag har ju ägnat senaste två veckorna på att klura vad jag skulle köpa till henne, synkat presenter med barnen och lagt in bokningar i kalendern så jag inte skulle glömma något. Presenterna förutom de sista som jag skulle köpa idag var inslagna, undanlagda och färdiga för den stora dagen. Så när väckarklockan ringde var jag beredd.

”Godmorgon älskling och grattis!” var faktiskt det första jag sa. Sedan fick hon en puss, varefter jag klev upp och gjorde mina morgonbestyr, fixade min frukost och väntade på att hon skulle kliva upp. Men vilken tid hon tog på sig.
”Är det klart?”, ropade hon till slut.
Vad var klart? Jag kollade in köksbordet. Jo min frukost var klar och jag hade till och med kokat ett extra ägg åt henne.
”Javisst!” ropade jag. ”Kom och käka nu.”
Så kom hon ut i köket och beskådade köksbordet med min gedigna frukost och hennes ägg. Leendet som hon hade på läpparna falnade och hon såg lite konstigt på mig. Kanske hade hon ont i magen?
”Jag måste åka nu”, sa jag, slängde i mig min frukost, borstade tänderna och var ute ur huset inom fem minuter. Det var när jag låste upp cykeln som jag kom på vad som var fel:
Jag hade inte gjort i ordning födelsedagsfrukosten, med det lilla extra! Som vi alltid gör på alla födelsedagar. Med godis, choklad, ett litet ljus, en macka med pålägg i form av ett hjärta. Lite sådär puttenuttigt och gulligt, du vet.
Istället hade hon fått ett kokt ägg. Vitt skal. Löskokt. Kanske inte det hon förväntat sig från sin älskade make.
Så nu var jag i onåd, big time. Inga ursäkter räknas. Nu gällde det att kompensera…

Efter jobbet smet jag därför ned på staden. Jag hade tänkt köpa ett par gåstavar av god kvalitet, men med onåden på mig så gällde det att gå upp några klasser. Det slutade med att jag införskaffade de näst värsta gåstavarna som jag kunde hitta. Men vad gör man inte när man är i onåd, eller jag menar, för sin älskade kan man offra allt …

Så nu på kvällen hade vi middag på Pinchos och åt och drack av hjärtans lust och Hustrun fick en drös presenter som jag tror hon uppskattade väldigt mycket. Jag tror jag har upprättat mig och kanske, kanske, slipper jag sova på soffan ikväll.

Fast det får tiden utvisa…


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa