Kategorier
Crippes betraktelser

Dagen mittemellan

14 september

Varning: nedanstående text kan vara lite svårt att få grepp om så därför har jag förberett en liten förklaring såhär i början av texten. Speciellt om man är lite trång i skallen efter gårdagen så kan det vara skönt att få lite hjälp. Så i detta inlägg förekommer tre olika dagar:

Gårdagen – dvs den dag som utspelades före uppvaknandet idag. För enkelheten skull inkluderar vi i gårdagen även saker som inträffar under natten fram tills dess man vaknar upp.

Morgondagen – den dag som inträffar efter vi gått till sängs och sedermera vaknat upp till. Även här är vi frikostiga med nattens mörka timmar och ser bara till vakenheten.

Och så har vi dagen Mittemellan, även kallad idag. Det är den tid som utspelas från att du vaknar tills att du somnar. I alla dagarna räknar vi bort den tid du sover för att göra det lite enklare ( eller svårare).

OK – du har blivit varnad och fått lite hjälp. Då kör vi:

Idag är dagen efter. Efter kräftskivan som vi, lite sent förvisso, hade tillsammans med några av barnen igår. En kväll med massa kräftor, räkor, vitlöksbröd, snapsar, sånger, skratt samt djupa diskussioner.
Idag skördar vi efterskörden av festen. Illaluktande kräftskal slängs, det röjs bland skålar och fat och diskmaskinen går på högvarv gång efter annan. Vi kollar igenom bilder, skrattar åt minnen, tar huvudvärkstabletter och berättar på sociala medier hur kvällen förlöpte.

Men det är också dagen före. Imorgon har jag bokat bord och ska stå vid prästgården och berätta om mina böcker. Kanske sälja något enstaka exemplar, men mest prata med folk. Det ska bli kul, men jag måste förbereda lite. Ta fram en skylt om vem jag är, hur man swishar och vad en bok kostar. Ta fram böckerna ur sina gömmor och packa dem på vagnen. Skriva ut texter
En förberedelsedag. För morgondagen.
På så vis är idag en mittemellandag. En dag före imorgon och en dag efter igår.

Men idag sker det ju också saker. Livet står inte still och röjningen efter festen är ju också en händelse i sig. Idag och ikväll är det dessutom kulturnatt (fast hur det kan vara kulturnatt på blanka eftermiddagen förstår jag faktiskt inte). Vi ska ner på staden, träffa en av våra fosterpojkar, yngsta dottern med pojkvän, ta en kopp kaffe, käka något samt beskåda Uppsala i all sin kulturprakt. Fint väder ska det bli också. Jag hoppas vi kan träffa min mamma också samt kolla på några av de olika aktiviteterna.
En dag och kväll i kulturens tecken.

Men så imorgon kommer dagen idag vara gårdagen och en ny morgondag ska det planeras för. Imorgon kommer dagen mittemellan inträffa igen, och det är ju så det är och ska vara. På så vis är dagen mittemellan den allra viktigaste dagen i ditt liv.

Vad jag och många med mig har svårt för, det är att verkligen vara i dagen mittemellan. Att känna nuet, inte fundera på gårdagen eller planera för morgondagen utan verkligen njuta av dagen mittemellan, av nuet.

För det är i nuet livet sker.

Dagen mittemellan.


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa