Kategorier
Crippes betraktelser

Sup eller sup?

17 augusti

Idag verkade bryggfarbrorn på bra humör.
”Har du hinken med dig. Haha. Ja den var ju söt”
”Jajamensan”, sa jag och visade stolt upp min lila barnhink. ”Och inga slamsor eller fjäll hamnar på bryggan”
”Bra, bra”, sa han och skrockade för sig själv. ”Men du får inget napp idag, det blåser för mycket”
Jag log skenheligt mot honom och fortsatte mot slutet av bryggan. Fast bestämd att bevisa motsatsen presenterade jag alla drag som jag hade för firrarna i plurret. Utan resultat. Jag vevade i olika fart, gjorde vevstopp, höjde och sänkte spöt, sjöng en sång i kanon alldeles själv samt offrade tre ostbågar jag hittade i fickan till fiskgudarna. 

Utan resultat. Tänk om han hade rätt? Farbrorn kanske är ett fiskegeni? Vet allt om abborrars beteende och matperioder?
Vinden ska i och för sig mojna vid åtta så jag kan ju prova då igen. 

Idag var det promenadernas dag. Först en tur med äldsta dottern och kollade på glamping, säsomgarna och bastun nere vid vattnet. Den kunde man hyra, halva bastun för 395 spänn. Hela för 790. Men vem ska elda upp bastun? Och om man tycker det blir för varmt, kan man sänka temperaturen enbart på sin sida?
Så många frågor! Och trots att jag lusläste instruktionerna hade de uppenbarligen inte tänkt igenom det hela.
Tusan också.

Sedan var det hustruns tur så då gick vi en runda ner till VanLife på udden, vad det nu var för något. Eller rättare sagt det fanns stolpar med el, belysning i träden och en brygga med båtar. Jag antar att man kunde parkera husbilen där någonstans och njuta av omgivningen.

Mitt på dagen utforskade vi SUP-arna som vi fick låna gratis. Själv är jag för feg och bekväm men barnbarnet paddlade glatt på ute i viken.

Till lunch blev det Tacos och till middag grillade vi fläsk och kyckling, stekte potatis i glöden samt avnjöt det hela med vin från Zell årgång 2016. Supersmarrigt!

Efter maten tillverkade jag supar åt de vuxna i form av Gin & Tonic som vi avnjöt i skydd bakom bilen eftersom vinden hade tilltagit så att det nästan blåste storm. Ordet sup har för övrigt många betydelser: En mindre drink med sprit som kan inmundigas i en klunk (en nubbe är ännu mindre), ett flytetyg (paddleboard) eller varför inte ”särskild utskrivningsprövning” – en term som används inom psykiatrin.

Fram emot kvällen dök också den nyblivna trettioåringen upp med fästman och hund och så satt vi och snackade tillsammans med champagne och en stor gul fullmåne som skänkte sitt sken över nejden. Vinden hade mojnat och fiskarna vakade över hela viken. Trots idoget fiskande så blev det inga fiskar idag, men så kan det bli.


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa