Kategorier
husbil Husbil 2024

Beachkörning

1 Augusti

Marsk Camping är verkligen husbilsNirvana när det gäller ställplatser. Imorse gick vi till servicehuset och tog en dusch. Duschen var ett modernt mirakel av kakel, elektronik, utrymme och kvalitetsVVS. Visst kostade det femton svenska enkronor att duscha, men det var det värt!

När vi tömde gråvatten och toan inser vi också att det inte bara finns en tvättstation utan också faktiskt en station för cykelreparationer, komplett med pump och verktyg. Snacka om att verkligen överträffa förväntningarna!

Därefter var det dax för tvätt och pyssel. Det mesta av kläderna är nu använda och behöver tvättas så vi handjagade det viktigaste och hängde upp på tork i solen. 

Sedan åkte vi till Rømø och ut på den milslånga sandstranden. Men innan vi kom fram passerade vi kilometerlånga dyner med lila ljung. Fantastiskt vackert.

På beachen kör man rakt ut och kanske en kilometer i den hårdpackade vita sanden innan man kommer fram till vattnet. Idag var det säkert flera hundra bilar, husbilar och andra fordon ute på beachen. 

Till skillnad från klantiga amatörer som körde fast i sanden nära vattnet stannade vi på behörigt avstånd, ställde ut stolarna och njöt av strålande sol, kaffe och lite soppa till lunch. Vågorna gick höga och vattnet var varmt så jag kastade mig i böljan och simmade runt som en delfin. (Självklart undvek jag kallsupar – här upp utanför danska kusten finns det gott om sälar och sälpruttar undviker jag gärna. En bulldog var lite skraj för vattnet och skällde försiktigt på sina mattar och hussar medan hen nogsamt undvek att få vatten på tassarna.

Medan jag plaskade runt i vattenbrynet plockade Reancy snäckor i vattenbrynet som ska användas till dagbarnen så småningom. 

Nu på kvällen har vi rensat bilen, tömt och fyllt på det som behövs och är redo för vad morgondagen än erbjuder. 

Vill du läsa mera? Kolla in min webshop!


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa