Kategorier
husbil Husbil 2024

Myggdjävlar, kaos och shopping

26 juli

Natten var hemsk. Inte nog med att det var varmt men dessutom har vi fått in myggor i husbilen; små irriterande och giftiga. Jag räknade till 6 bett bara i natt. Myggorna är dessutom så små att de knappt syns. 

På morgonen tänkte vi komma iväg tidigt och hade ställt klockorna på halv åtta. Men på grund av myggor och värme hann vi knappt sova något så hjärnan funkade inte optimalt. Nåväl vi pluggade ur strömmen, kollade allt och körde ut ur vår smala parkeringsficka bara för att upptäcka att tre andra ekipage samtidigt hade kommit på samma briljanta idé. Dessutom var två husbilar också på väg in. Det var fullständigt kaos. Vi hade tänkt tömma gråvattnet men kön och oredan fick oss istället att ta oss ut till bommen för att betala vår biljett. Men här stötte vi på nästa hinder: hur betalade man? Hur vi än gjorde dök det bara upp konstiga meddelande på flamländska. Vi tryckte, scannade, petade och kliade oss i våra huvuden men bommen var lika nere som förut. Då kom en farbror förbi med sin hund:

”<obegripligt pladder> … bezahlen … <fortsatt obegriplig flamländska>”
Jag log och gjorde tummen upp.
<bezahlen, sie sie, oui , oui, yes yes.”
Jag tänkte att han kanske kunde nåt annat språk, men nej då.
Ytterligare en lång harang på sitt modersmål, sedan nickade han för sig själv, såg triumferande på mig och pekade bort mot bussterminalen.
”danke , ser beaucoup”, sa jag och visade tandgaddarna mot honom så han skrämt ryggade tillbaka och styrde sedan bilen mot bussterminalen. Där visade det sig faktiskt finnas en betalterminal så vi äntligen kunde komma iväg. Tydligen är det så att i denna del av Belgien pratar de enbart flamländska, medan andra regioner talar franska.

Vi suger på det där med planering. Vi hade tänkt åka till staden Gouda och köpa ost, en resa på max två timmar. Men så blev det inte. Halvvägs behövde vi tanka och sedan behövde vi mjölk och då råkade vi se en hypershoppingcenter vid namn CarreFour så då blev det shopping!

Ett av de roligaste sysselsättningarna gör oss när vi är på semester det är att gå in i livsmedelsbutikerna och kolla in utbudet. Köpa något riktigt konstigt och avnjuta/kräkas upp det i husbilen. Så ock idag.

Belgarna är tokiga i halvfabrikat så här kan man köpa färska grönsaker och burkar m.m. för att göra olika rätter.

Skaldjursavdelningen är fantastisk med en massa konstiga råvaror.

Belgarna fångar små, små räkor som de sedan hanterar som vanliga räkor. Reancy tycker de ser skitäckliga ut men tänk om de faktiskt är riktigt goda? hmm …

Sedan hittade vi Groot här, du vet han från Guardians of the Galaxy, den lilla söta trädkillen. fast här fanns han med på var och varannan skylt. Eller har jag missat något?

Efter shoppingen körde vi vidare in i Holland och vidare till Gouda, fast egentligen 8 km utanför Gouda. (Gouda är den staden där de tillverkar Gouda-osten).

På vägen åkte vi förbi ett antal broar och i Holland hissar man tydligen upp bron istället för att svänga den eller resa den. Jag antar att det beror på att kanalerna är väldigt smala.

Ställplatsen ”The scheve Schoffel” – ”Den krokiga hackan” (vad det nu kommer ifrån) var jättemysig och lite hippieaktig vilket vi gillar. Vår värd heter Ruud vilket ju sätter förväntningarna (fast han var jätte trevlig). Vi fick en plätt precis bredvid kanalen och jag har doppat flötet redan.

En liten mört upptagen, två tappade mörtar och en tappad brax är resultatet hittills. Det är knepigt att meta med bröd …


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa