Kategorier
husbil Husbil 2024

Pyssel, regn och blåst

23 juli

Vi vaknade av ett gnäggande. Jag kollade in hustrun först och undrade om hon kanske höll på att bli förvandlad till en häst på gamla dagar, men hon var lika söt som igår. Nästa tanke var att hästen rymt och nu gick och suktade efter havre och kompisar i livsfarlig närhet av motorvägen. Paltor på och så kastade jag mig ut ur bilen för att lotsa Palle till sin havrekrubba. Men det behövde jag inte. Han stod så snällt i sin hage precis bredvid husbilarna. 

Han hade dock inte så mycket gräs så jag rafsade iordning en bal gräs som jag elegant kastade över stängslet och det verkade han nöjd med.

Vi tänkte ju stanna kvar en dag till här vid kusten så imorse knatade jag bort till automaten för att förlänga vår plats. Vilken tur att jag gjorde det så tidigt, för nästan alla platser var bokade inklusive den vi stod på… så nu måste vi flytta bilen före kl 12 till den plats vi har till imorgon. 

Det är ju inte så charmigt här på ställplatsen, en stor parkeringsruta egentligen, men el, toaletter, m.m. finns så det är OK. Det är ju havet och stranden vi vill se.

Det blåser 19 m/s idag och kommer regna mitt på dagen. Vi tänkte cykla men börjar få ångest över beslutet. Tänk om vi blåser ner i havet ut över de skummande vågtopparna för att landa på någon obebodd ö nånstans, förvisade att resten av vårt korta liv käka kokosnötter. Det vore inte så kul.

Hmm, det kanske behövs fixas lite i husbilen så att vi slipper cykla? Tex:

  • fixa den trasiga vattenslangen med silvertape. 
  • Byta lakan å sånt.
  • Organisera (gömma) spriten i garaget.
  • Städa ur och plocka in?.

Attans det gick ju alldeles för fort. Men var är fikat då?

Sedan kom regnet. Och blåsten. Det blåste tydligen 20 m/s så husbilen vaggade som en båt på ett stormigt hav, fast det var faktiskt rätt mysigt. Vi drack kaffe, låg på sängarna och kikade ut genom taket medan regnet piskade sidorutorna.

Vid fem gick vi iväg ned till stranden, kollade in läget och köpte lite käk. Då hade det mojnat rätt mycket fast det blåste fortfarande.Vid åtta gick vi tillbaks och tittade på solnedgången.

En liten mellandag i det stora hela, fast jag har ångest över morgondagen. Vi ska till Calais och sedan mot Brygge. Men vart ska vi sova? Det verkar som om Brygge har lite ont om alternativ för övernattning. Jag vet inte om jag pallar att åka runt och leta parkeringar sent på kvällen igen…


Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Upptäck mer från Christer Rindebratt

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa