Kategorier
husbil Husbil 2024

Choklad, Falaffel och söderut!

12 juli

Vi lämnar ömt Morris i Sandras omvårdnad och ber en bön till gudarna att inte Morris och Aska biter ihjäl varandra. Det sista vi ser av dem är Morris med raggen rakt upp och med ett ilsket morrande sittandes nedanför Aska som arrogant vägrar att se på lurken som flyttat in samt då och då ger honom en klo i huvudet. Katter …

Ute på motorvägen hinner vi knappt komma till Ödeshög innan Reancy kastar sig över ratten och under pistolhot tvingar mig att svänga in till en chokladfabrik som på något sätt magiskt sätt uppstått vid vägen (fast tydligen hade det stått där i sju år utan att vi uppmärksammat det)

Chokladfabriken Narr visar sig ha gratis provsmakning av säsongens olika smaker! Efter att ha motat bort barnfamiljer som vädjande också vill smaka, tömmer vi resolut alla behållarna och därefter gör vi taberras i godishyllorna, betalar och åker vidare. Lådan mellan oss i framsätet är nu full av påsar och lådor med allehanda godisar av olika sorter, typer och smaker. Ja för man vet ju aldrig när det kan behövas en sockerinjektion!
Kanske kör man mitt i natten, fladdermössen gör attacker mot biltaket och ögonlocken hasar långsamt allt längre ned samtidigt som vinden viner och regnet smattrar mot biltaket som kulsprutesalvor på en åker. Då är det bra att ta fram en näve godis och trycka i sig!

I Malmö slår vi på skygglapparna för vi vet exakt var vi ska, vad vi vill ha och hur vi ska få tag i det. Vi behöver få ta vår årliga fix. Vårt knark, inpackat i vitt papper med en plastpåse runt omkring. Fyllt med gröna, röda, och bruna ingredienser. Med en hetta som får hårstråna i röven att krulla sig av smärta.

Försiktigt banar vi oss fram i Malmös undre värld, förbi krogar som sett bättre dagar, förbi langare i gathörnen, undan motorcyklarna som ettrigt kör fram och tillbaka med testosteronstinna ynglingar som vill visa upp vad de har mellan benen. Till slut når vi fram till vårt mål – Möllans Falaffel och kan införskaffa var sin dos av kärlek.


Innan någon hinner säga äppelkaka med vaniljsås har jag klämt i mig min falaffel och på vägen passat på att droppa sås över t-shirt, bordet, mina skor samt mattan.

Så ska en Falaffel inmundigas!

Nu två timmar senare står vi under Stora Bältbron och hukar under massiva salvor av regn som piskar taket samtidigt som vindstötar får bilen att gunga fram och tillbaka. Mysigt värre.

Godnatt!