Kategorier
husbil Husbil 2024

Bison, bison, bison!

11 juli

Gate bisonfarm och ställplats (https://gatebison.se) har säkert drygt 50 bisonoxar och vi räknade också till 10-15 gulliga småkalvar. Vi köpte med oss bison i påse nämligen en file och hamburgare. Köttet är magert och smakrikt, idealt ska det grillas hårt med 62 grader innertemperatur. För vår file misstänker jag 2-3 min var sida – max! Därefter ska köttet vila.

Som du kanske vet har påven sin påvemobil där han kan i en trygg kokong vinka till sina tillbedjare och utforska nya gator inom Vatikanstaten. Senaste modellen går självklart på el och är tillverkat av återvunnet material.

Det vore oss fjärran att inte erbjuda även vår katt Morris samma möjligheter så varsågod – Kattmobilen! Ett självklart. attribut till varje modemedveten katt (med tillhörande husse/matte). I detta lyxåk som framförs utan hälsofarliga drivmedel utan endast med muskelkraft kan herr katt utforska omgivningar och beskåda världens underverk utan att lämna sitt lilla bhus på hjul! Observera också Mattes stolta leende.

I Jönköping stannade vi vid Rosenlunds rosarium. Här finns det 550 olika rossorter. Inte illa. Vackert är det också när rosorna klänger upp på trästolpar och staket. Reancy blev väldigt sugen på det så det kanske blir lite snickrande på lotten i höst.

På vägen upp till Nykil körde vi in i ett skyfall som var så tätt att abborrar simmade förbi vindrutan och bilarna körde så långsamt att man kunde gå förbi dem.

i Nykil plockade vi in alla Morris grejer inklusive Morris. Lite sorgligt och ensamt blir det. För att trösta oss öppnade vi en Malbec och stekte bisonfilen. Jag stekte på rejält. Riktigt hårt, som riktiga grabbar med hår på bröstet gör. Jag glömde dock sätta på fläkten, för det är ju bara för mesar … så plötsligt började det tjuta i alla brandvarnare som fanns och en vänlig kvinnoröst informerade mig och Reancy om att det brann (implicit: att vi borde ge oss ut ur huset fort som fan). Inga knappar hittade vi att stänga av larmet heller. Efter en stund fick Reancy tag i Oscar som mellan gapskratten fick fram att larmcentralen hade ringt honom också samt att de skulle stänga av larmet om en stund.
I vår förtvivlan tröstade vi oss med mer Malbec …

Som grädde på moset hade det även regnat in i sladddosan till landströmmen så propparna poppade som popcorn inne hos Sandra. Stackarn. Det är inte lätt att ha två gamlingar, som river stället, på besök