Kategorier
Fru Joredals knarkfabrik

En boks väg

Nu är det bestämt!

Jag har satt mitt mål. Ett mål skall vara mätbart och konkret. Vägen dit kan dock ändras efter förutsättningarna. Man kanse det som ett skepps färd över havet mot en mytisk ö någonstans. Plötsligt hamnar man i dimma, tät dimma och måste korrigera kursen. Eller också seglar man in i en återvändsgränd och måste backa ut.

This is books scramble. Many books on white background.

Mitt mål är att sälja minst 10 000 ex av Fru Joredals knarkfabrik före slutet av 2019!
Phew! Då var det sagt! Men hur i hela världen skall jag uppnå detta? Säljer jag fem böcker om dagen måndag till fredag kommer det att ta åtta år(!) för mig att nå målet.

Det finns två huvudvägar att komma dit;

  1. Via ett etablerat förlag
  2. Egen utgivning

Chansen att få sin bok utgiven av ett etablerat förlag är lägre än lägst. Varje år skickas tusentals böcker in till de etablerade förlagen. Färre än tio debutanter får uppskattningsvis chansen varje år. Att jag som okänd författare med obefintlig bakgrund från journalistik, samt redaktionell miljö skulle få chansen är obefintlig.

Ge ut boken via eget förlag är den andra vägen. Den är spännande eftersom försäljningen är helt relaterad till vad jag själv förmår och orkar. Står jag på torget och säljer tre böcker, ja då återstår bara 9997 stycken att sälja. Dessutom är det flera intressanta steg som måste hanteras, marknadsföring, lagring, distribution, försäljning osv.

Emelie Schepp är ett klart lysande namn på egendistributörernas himmel. Hon har helt på egen hand lyckats sälja otroliga 40000 exemplar av sin debutbok. Hennes blogg om man bläddrar tillbaka till 2012 då hon började är fantastiskt spännande, allt ifrån det ursprungliga beslutet, tills att 5000 böcker anlände och karusellen började.

Bloggen är full av tips och råd.  Två av hennes tips är aktuella just nu när boken är i sin slutfas; Anlita proffs för layout och lektör/redaktör.

Det får bli de nästa stegen på bokens resa.

Jag har kontaktat David Rubarth på Illustratörcentrum för omslagsillustration. Jag gillar skarpt hans bilder och tror de kommer passa perfekt till boken.
Erik Grundström som även redigerade Emelie Schepps bok är kontaktad och jag hoppas han kan och vill åta sig min bok. Just nu hade han inte tid, men jag hoppas han ändrar sig.

Nu lägger vi ut från land och sätter segel. Vi seglar med en liten jolle på fem meter men den flyter. Vi kanske kan byta upp oss på vägen.

Hänger du med?

Ett svar på ”En boks väg”

Stängt för kommentering.